Mai mulţi consilieri din Edineţ au părăsit fracţiunea PCRM şi s-au alăturat PDM

Mai mulţi aleşi locali din consiliul orăşenesc şi din consiliul raional Edineţ au părăsit fracţiunea PCRM şi au aderat la cea a PDM. Fostul lider al fracţiunii PCRM din consiliul orăşenesc Edineţ, Igori Nepeivoda, a declarat pentru IPN că nu exclude alte plecări din fracţiunea comunistă deoarece în ultima perioadă acţiunile conducerii partidului sunt îndreptate împotriva intereselor ţării şi ale cetăţenilor.

Într-o declaraţie a consilierilor care au părăsit PCRM se menţionează că actuala conducere a partidului duce formaţiunea spre degradare. Consilierii notează că vor continua să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de cetăţeni, în cadrul PDM. Consilierii spun că echipa liderului democrat a demonstrat că susţine interesele cetăţenilor din Edineţ.

„Suntem primii dintre colegii noştri, cu care demult discutăm despre evoluţia crizei în conducerea Partidului Comuniştilor, care am subscris la această declaraţie. Cu mare regret, noi, activiştii, care timp de mulţi ani am construit Partidul Comuniştilor şi l-am adus la succes, am constatat că grupul care a preluat conducerea partidului duce această formaţiune spre degradare”, se spune în declaraţia semnată de Igori Nepeivoda şi încă doi colegi.

Consilierii subliniază că au multe argumente care vin să susţină pasul pe care îl fac. Aceştia au exemplificat prin intrarea în partid a unor persoane cu reputaţie proastă. Este vorba de fostul viceprimar al localităţii Cupcini, demis pentru alcoolism, dar şi un exhibiţionist care s-a dat în spectacol la o demonstraţie.

Igori Nepeivoda a mai spus că aleşii locali care au aderat la echipa PDM nu sunt de acord nici cu politica promovată de către preşedintele Consiliului raional Edineţ, prim secretar PCRM în raion. Ultimul este învinuit că a vândut pe nimic şcoala-internat din Cupcini şi alt patrimoniu.

În declaraţia celor 3 aleşi locali din Edineţ se mai spune că au ales fracţiunea PDM pentru că este o formaţiune modernă, care în mod prioritar serveşte intereselor cetăţenilor, atât din Edineţ, cât şi din întreaga ţară. Foştii membrii ai fracţiunii PCRM au chemat şi alţi colegi să adere la fracţiunea PDM, pentru a consolida echipa democrată şi a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.