Mai multe tinere, printre care şi minore, impuse să se prostitueze

16 tinere, printre care trei minore au fost traficate şi exploatate sexual în capitală şi peste hotare mai bine de un an de către o grupare criminală specializată în trafic de persoane. Suspecţii racolau tinerele sub pretextul că vor fi angajate într-un club de noapte din Turcia în calitate de dansatoare. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, victimele minore, pe care suspecţii nu le-au putut transporta în Turcia, au fost cazate în diferite apartamente din Chişinău, unde erau exploatate sexual, transmite IPN.

Oamenii legii au stabilit că din grupare fac parte cetăţeni din Republica Moldova, dar şi din Turcia. Recent, au fost reţinuţi patru moldoveni cu vârstele cuprinse între 19 şi 28 de ani. Doi dintre suspecţi activau în două cluburi de noapte din Chişinău – un bărbat în calitate de bodyguard şi o tânără în calitate de dansatoare. Ei aveau rolul de a recruta fetele, iar ulterior acestea erau transmise unui alt membru al grupării care se ocupa de transportarea lor în Turcia. Pentru munca efectuată, victimelor le-au fost promise recompense de circa două mii de euro.

Pe marginea acestui caz, a fost pornită o cauză penală pentru trafic de fiinţe umane şi trafic de copii. Dacă vinovăţia persoanelor va fi dovedită, acestea riscă închisoare de până la 20 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE