Mai multe secții de votare de peste hotare își schimbă adresele

Numărul secțiilor de votare deschise peste hotare va fi, în turul doi al alegerilor prezidențiale, același ca și în turul întâi, susține ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi. Însă, potrivit ministrului, pe 15 noiembrie, mai multe secții vor avea alte adrese decât la 1 noiembrie, transmite IPN.

„Pot să vă afirm cu certitudine că avem siguranța că Republica Moldova, practic, va avea același număr de secții de votare în afară, identic cu ce am avut la primul tur al alegerilor”, a declarat ministrul la ședința Guvernului.

Unele secții de votare vor fi dislocate pe alte adrese pentru că fie proprietarii imobilului nu au mai fost de acord să găzduiască secția, fie au fost cerințe înaintate de autoritățile locale. „Cu greu, dar suntem bucuroși că totuși colegii noștri, ambasadorii și colectivele misiunilor diplomatice din afară, au reușit în timp record, cu toate dificultățile, să găsească alte locații pentru a amplasa secțiile de votare, tot în localitățile care au fost în primul tur”, a menționat ministrul.

Informațiile privind adresele secțiilor de votare pot fi accesate pe paginile web ale misiunilor diplomatice.

Pentru alegerile prezidențiale au fost constituite 2 143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 sunt pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.