Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, oficial polonez

Chișinăul trebuie să continue implementarea reformelor și să se alinieze la standardele europene, pentru că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul afacerilor externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, în cadrul unei întrevederi cu șeful diplomației moldovenești, Mihai Popșoi, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al MAE de la Chișinău se arată că cei doi oficiali au discutat și despre prioritățile președinției poloneze la Consiliul UE și la  Grupul de la Vișegrad. Mihai Popșoi și-a exprimat aprecierea pentru recenta declarație adoptată la reuniunea miniștrilor de externe de la Weimar, care a inclus un mesaj de sprijin pentru Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii celor două state au analizat oportunitățile de îmbunătățire a colaborării economice. „Ne dorim ca mai multe companii poloneze să investească în Republica Moldova”, a declarat Mihai Popșoi.

De asemenea, părțile au convenit să continue aprofundarea relațiilor bilaterale pe măsură ce Republica Moldova avansează pe calea integrării europene.

Vicepremierul Mihai Popșoi întreprinde în perioada 17-20 iunie trei vizite de lucru: la Varșovia, Bratislava și Viena.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.