Locuinţe de serviciu pentru poliţişti

Blocurile cu locuinţe de serviciu pentru poliţişti vor fi construite pe un teren de 8 hectare, pe str. Testemiţanu. Conducerea MAI optează pe construcţia unor apartamente de tip studio, de 20-25 de metri pătraţi, întrucât prioritate la repartizarea acestor locuinţe o vor avea poliţiştii începători. Despre aceasta a comunicat ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unei emisiuni TV.

La o solicitare a Agenţiei de presă IPN, MAI a răspuns că sunt în proces de elaborare actele normative şi un studiu de fezabilitate ce vizează schimbarea destinaţiei terenului pentru construcţia blocurilor locative. Studiul de fezabilitate va estima necesităţile de spaţiu locativ ale angajaţilor din domeniu şi, în funcţie de aceasta, se va stabili numărul de locuinţe.

Alexandru Jizdan a spus că blocurile locative vor fi construite în cadrul unui parteneriat public-privat. „Astăzi suntem cointeresaţi în a construi mai multe apartamente de 20-25 metri pătraţi, de tip studio, căci problema cea mare este pentru începători, care trebuie să închirieze locuinţe, iar taxele sunt mari pentru închiriere”, a menţionat oficialul.

Poliţiştii nu vor plăti decât pentru întreţinere. Dacă vor părăsi sistemul, vor fi nevoiţi să părăsească şi apartamentul.

Alexandru Jizdan a spus că se aşteaptă ca în 2017 să înceapă construcţia blocurilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.