Localurile din Chişinău vor fi inspectate după nenorocirea din România

Cafenele, cluburile de noapte, centrele comerciale, dar şi alte localuri aglomerate din municipiul Chişinău vor fi inspectate de către reprezentanţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. O decizie în acest sens a fost luată de către autorităţile locale ca urmare a incendiului izbucnit, vineri, într-un club de noapte din Bucureşti, în care şi-au pierdut viaţa 30 de oameni, iar alţi 137 au fost răniţi, transmite IPN.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat luni, la şedinţa operativă de la Primărie, să fie verificate reţelele electrice, sistemele de încălzire, dar şi ieşirile de evacuare. De asemenea, edilul a propus ca să fie organizate şi simulări pentru asemenea situaţii, pentru a pregăti populaţia, ca să se evite panica.

Şeful adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău, Liviu Merzâncu, a declarat că astfel de verificări sunt efectuate anual, dar în mod special în cazul în care apar situaţii excepţionale. Adjunctul direcţiei a menţionat că după finalizarea controalelor, va fi făcută publică informaţia cu privire la rezultate şi la localurile în care au fost depistate nereguli.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.