Lituania acordă Armatei Naționale aparate termice pentru vedere de noapte și drone

Lituania acordă Republicii Moldova un lot de aparate termice pentru vedere de noapte, dar și drone de tip FPV. Despre aceasta a anunțat ministrul lituanian al apărării naționale, Laurynas Kasčiūnas, care efectuează o vizită oficială în Republica Moldova la invitația ministrului apărării, Anatolie Nosatîi, transmite IPN.

„Astăzi am discutat despre diversele domenii unde este posibilă cooperarea bilaterală și tot astăzi am anunțat livrarea acelor aparate termice pentru vedere de noapte. În acest context, anunțăm că acestea sunt produse de producători lituanieni și ne dorim o cooperare în continuare. De asemenea, urmează să fie livrate drone FPV și în acest sens avem producători foarte buni. Considerăm că ele se vor dovedi de ajutor pentru Republica Moldova. Sperăm să asigurăm livrarea lor până la sfârșitul acestui an”, a declarat Laurynas Kasčiūnas într-o conferință de presă.

Ministrul Nosatîi a declarat că vizita omologului său lituanian este un bun prilej pentru a trece în revistă cooperarea în domeniul militar între Moldova și Lituania, precum și susținerea oferită în sprijinul efortului de modernizare a instituției de apărare a Republicii Moldova. De asemenea, este un bun prilej pentru a identifica noi proiecte.

„După cum bine cunoașteți, Republica  Moldova se află în plin proces de integrare europeană, un spațiu al păcii și bunăstării. Acest lucru înseamnă nu doar creșterea economică, oportunități noi pentru investiții, dar și dezvoltarea tuturor sferelor vieții, inclusiv și un sector de apărare modern, care să ofere cetățenilor siguranța zilelor de astăzi și de mâine”, a menționat Anatolie Nosatîi.

Ministrul a mai spus că istoria cooperării cu Lituania cuprinde un spectru larg de activități, proiecte, inițiative comune în domeniul expertizei și reformării sectorului de apărare, învățământului, logisticii, pregătirii profesionale în cadrul exercițiilor multinaționale. Mai nou, colaborarea s-a extins pe direcții de instruire și cuprinde sprijinul la pregătirea corpului de sergenți și soldați ai Armatei Naționale, securitatea cibernetică și consolidarea capacității de comunicare strategică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.