Listele cu semnături pentru susținerea Maiei Sandu au fost depuse la CEC

Grupul de inițiativă pentru susținerea candidaturii Maiei Sandu la funcția de președinte al Republicii Moldova a depus semnăturile colectate la Comisia Electorală Centrală. În faţa clădirii, s-au adunat susținătorii Maiei Sandu, care au cerut ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare liber și corect, transmite IPN.

Maia Sandu a declarat că echipa sa a adunat peste 30 de mii de semnături, dar a depus 25 de mii, număr maxim prevăzut de lege. „Toți oamenii buni, din această țară merită să trăiască bine la ei acasă. În aceste alegeri, oamenii vor să scape de hoți, să aleagă în fruntea ţării un conducător care să lucreze pentru ei, să-i respecte și să unească întreaga societate. Dar pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să-şi poată exercita acest drept fundamental e nevoie de alegeri libere și corecte şi ca cei de la CEC să ne asigure condiţii pentru ca alegerile să fie libere și corecte”, a spus Maia Sandu.

Prim-vicepreședintele PAS, Igor Grosu, a menționat că Igor Dodon înțelege că, fără încălcări, nu poate câștiga alegerile prezidenţiale din acest an. „Nu îi vom permite de data aceasta să manipuleze cu CEC, cu oamenii. El de pe acum împânzește teritoriile cu scrâncioburi, de pe acum dă „culioace”, diplome. A ajuns să devalorizeze distincțiile de stat. Noi astăzi depunem semnăturile și transmitem un mesaj foarte clar și le mulțumim tuturor celor care ne susțin”, a spus Igor Grosu.

Vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, a menţionat că rolul CEC, conform legii, este să ofere şanse egale pentru toţi concurenţii electorali şi să creeze condiţii ca alegătorii să-şi exercite liber votul. ,,Lui Dodon trebuie să-i  spunem foarte clar: indiferent ce ar face, cât ar încerca, va fi trimis la cimitirul politic cel târziu la data de 15 noiembrie 2020”, a adăugat deputatul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.