Lilian Carp după închiderea secțiilor de vot: Chișinăul trebuie pus alături de capitalele europene

Candidatul PAS la Primăria Chișinău, Lilian Carp, spune că Chișinăul trebuie pus alături de capitalele europene, „alături de lucrurile bine făcute”. Într-o conferință de presă de după închiderea secțiilor de votare, acesta a declarat că are încredere că împreună cu chișinăuienii va putea merge până la capăt pentru a face un oraș confortabil pentru toți.

Lilian Carp a apreciat ieșirea la vot a chișinăuienilor în număr mai mare decât la alegerile locale generale din 2019. El spune că în această campanie a avut o misiune complicată: să demonstreze că în fruntea capitalei este un mincinos care se acoperă cu lucrări de fațadă.

Președintele PAS, Igor Grosu, a declarat că alegerile au loc într-un context politic legat de integrarea europeană, iar votul cetățenilor nu e doar un vot legat de primar, dar un vot proeuropean. În opinia sa, și de data aceasta moldovenii au dat un vot și de protest „împotriva grupărilor criminale și coalițiilor lor de la Kremlin”.

Igor Grosu a rugat cetățenii ca în următoarele două săptămâni să se mobilizeze și să dea orașelor și satelor primari pro-europeni, în contextul în care în multe localități primarii nu vor fi aleși din primul tur.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.