La Taraclia va fi deschisă sucursala Universității bulgare „Angel Kanchev”

Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia va deveni sucursală a Universității „Angel Kanchev” din orașul Ruse, Bulgaria. Guvernul a aprobat ratificarea acordului cu executivul bulgar în acest sens. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, prin implementarea acestui acord, vor fi diversificate programele de studii și va crește calitatea acestora, absolvenții vor primi diplome de studii la specialități acreditate și recunoscute în spațiul european, transmite IPN.

„Prin acest tratat, părțile și-au exprimat ferm dorința de a redresa situația la Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia, având drept scop identificarea unor soluții optime pentru îmbunătățirea aspectelor legate de calitatea educației în instituție”, a declarat în cadrul ședinței Guvernului, Galina Rusu, secretar de stat la MEC.

Urmează introducerea unor specialități noi și programe în administrare și management, agricultură, electrotehnică, electronică și automatizare.

„Sperăm că vor fi create contexte pentru a atragere investiții în baza tehnico-materială a entității nou create și menționăm că absolvenții vor primi diplome de studii la specialități acreditate, recunoscute pe piața muncii din Europa. Predarea este preconizată să fie atât în limba română, limba bulgară, cât și în limba engleză, creând context pentru internaționalizare și deschidere”, a anunțat secretarul de stat de la Ministerul Educației.

„Vom avea prima universitate europeană cu diplome europene, nu doar pentru bulgarii din Taraclia, dar și din toată regiunea, – Comrat și celelalte raioane din sudul țării”, a precizat premierul Dorin Recean.

Acordul de înființare a sucursalei Universității „Angel Kanchev” a fost semnat la Chișinău pe 26 martie 2024.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.