La Cahul va fi inaugurat un parc industrial

La Cahul va fi inaugurat în curând un parc industrial. Decizia privind acordarea titlului a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, transmite IPN.

Vicepremierul şi ministrul economiei Octavian Calmâc a declarat că este o iniţiativă locală şi în oraş există o platformă industrială, cea a fostului combinat de brânzeturi, care se află în proprietatea Consiliului raional Cahul, în baza căreia va fi creat acest parc. Nu va fi necesară schimbarea destinaţiei terenului de 6 hectare, pe care va f amplasat.

Octavian Calmâc a menţionat că în termen de 2 ani urmează să fie efectuată  reconstrucţia clădirilor şi renovarea infrastructurii tehnice pentru iniţierea activităţii parcului industrial. Astfel, întreprinderea administratoare, SRL „Sud-Invest Company”  va asigura crearea şi renovarea infrastructurii tehnice şi clădirii administrative, autoritatea publică locală va conecta teritoriul parcului industrial la utilităţile publice ale oraşului, iar infrastructura de producere va fi creată de către rezidenţii selectaţi pentru activitate în cadrul parcului industrial. Mijloacele necesare pentru efectuarea acestor lucrări se estimează la 80 de milioane de lei.

Se prevede că în parcul industrial îşi vor găsi găzduire întreprinderi, specializate în producerea produselor alimentare, a mobilei, a textililor etc. Atractivitatea economică a acestui parc industrial constituie, în special, apropierea faţă de portul internaţional Giurgiuleşti, precum şi de hotarele cu România şi Ucraina. 

Potrivit autorităţilor, crearea parcului industrial va avea un impact direct asupra dezvoltării economice şi creşterii nivelului de industrializare a regiunii sudice a Moldovei. Se prevede atragerea investiţiilor directe în regiune în mărime de aproape 103 milioane de lei şi crearea a cel puţin 440 de locuri noi de muncă spre sfârşitul anului 5 de activitate al parcului.

În prezent în diverse regiuni ale ţării sunt deschise 9 parcuri industriale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.