La Bulboaca sunt așteptate delegațiile oficiale

Delegațiile oficiale sunt așteptate la Bulboaca, unde astăzi se va desfășura Summitul Comunității Politice Europene. La eveniment vor participa președinți de state, șefi de guverne și liderii Uniunii Europene. De asemenea, pentru Summit au fost acreditați circa 700 de jurnaliști ai publicațiilor internaționale, transmite IPN.

Primii la Castelul Mimi au ajuns reprezentanții presei. Jurnaliștii s-au deplasat la Bulboaca cu trenul, în acest sens fiind organizate două curse speciale, care au pornit la prima oră.


Întâmpinarea delegațiilor de către președinta Maia Sandu la Bulboaca va începe la ora 10.00. Oficialii străini vor susține declarații pentru presa prezentă la Castelul Mimi. Ceremonia oficială de începere a evenimentului va avea loc la ora 12.00 și va dura 30 de minute. La final, liderii europeni vor face o fotografie de familie. Ulterior vor urma mesele rotunde, la care se vor discuta subiecte ce țin de securitate, energie și conectivitate.

După-amiază, vor fi organizate și întrevederi bilaterale, iar conferința de presă de totalizare este planificată pentru ora 17.00. Aceasta va fi susținută de șefa statului și liderii europeni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.