La alegerile parlamentare anticipate vor fi cel mult 24 de concurenți electorali

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi cel mult 24 de concurenți electorali. Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că astăzi, 11 iunie curent, s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, transmite IPN.

Pe parcursul ultimei zile când acest lucru a fost posibil, au depus dosarele pentru înregistrare în cursa electorală cinci solicitanți: trei partide politice și doi candidați independenți. Este vorba despre: Partidul Politic „Partidul Schimbării”; Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii; Partidul Politic Noua Opțiune Istorică; Veaceaslav Valico (candidat independent); Ion Stegărescu (candidat independent). CEC va organiza sâmbătă, 12 iunie, la ora 17.00, procedura de tragere la sorți în vederea stabilirii ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a pretendenților care au depus pe parcursul zilei de 11 iunie.

Până acum, pentru scrutinul din 11 iulie au fost înregistrați 17 concurenți electorali. Celelalte dosare se află în proces de examinare, CEC are la dispoziție cel mult șapte zile din momentul depunerii actelor. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.