Justiția moldovenească a funcționat și continuă să funcționeze într-un mod defectuos, opinie

Justiția moldovenească a funcționat și continuă să funcționeze într-un mod defectuos. O spune Veaceslav Savcenco, reprezentantul a două persoane care acuză că au fost deposedate ilegal de un apartament, analizând modul în care au fost soluționate patru cauze civile cu privire la apartamentul vizat.

Într-o conferință de presă la IPN, Veaceslav Savcenco a declarat că judecătorii acționează conform principiilor de castă, fapt caracteristic pentru societățile înapoiate. Magistrații își justifică reciproc ilegalitățile comise, spune

.În cadrul conferinței de presă, acesta a spus că persoanele pe care le reprezintă în bază de procură, frații Otilia Pintilei și Nicolae Pintilei, au fost deposedați abuziv de un apartament din capitală și privați ilegal de dreptul la spațiul locativ acordat părinților în condițiile legii, toate astea cu participarea mai multor judecători din sistemul judecătoresc.

Potrivit lui Veaceslav Savcenco, Procuratura Anticorupție poate contribui la curățarea sistemului judecătoresc, chiar dacă mulți dintre judecătorii care au tangență cu cauza persoanelor pe care îi reprezintă au plecat în demisii onorabile și acum beneficiază de pensii mult mai mari decât cea a altor cetățeni.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.