Josep Borrell la Summitul CPE: Restabilirea păcii trebuie să fie subiectul cheie

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a ajuns la Castel Mimi de la Bulboaca, acolo unde se desfășoară astăzi Summitul CPE. Oficialul și-a început declarațiile în fața jurnaliștilor prin a-și exprima tristețea și regretul față de un nou atac ce a avut loc astăzi la Kiev, Ucraina, în urma căruia cel puțin trei persoane și-au pierdut viața, printre care și doi copii, transmite IPN.



Oficialul a declarat că subiectele principale de pe agendă ar trebui să vizeze în primul rând restabilirea păcii și securitatea, iar pentru asta e nevoie de mai multă unitate, nu doar la nivelul Uniunii Europene, dar și a întregii lumi.

Referindu-se la perspectiva de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, Josep Borrell a declarat că Moldova ar trebui să continue să facă reforme și că trebuie să-și soluționeze problema legată de regiunea transnistreană. „Cipru a devenit membru al Uniunii Europene având o problemă teritorială. Și Moldova o poate face”, a spus Josep Borrell.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.