Iurie Roșca nu-și face mari iluzii cu privire la șansele de a câștiga în instanța de apel

După ce prima instanță l-a condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență, Iurie Roșca spune că nu-și face mari iluzii cu privire la șansele de a câștiga în instanța de apel. Fostul viceprim-ministru și vicepreședinte al Parlamentului susține că prin condamnarea sa „i se recunoaște calitatea de disident poate numărul 1 în spațiul românesc”. Reacția vine contextul sentinței de condamnare pronunțate vineri de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, transmite IPN.

Iurie Roșca a declarat că în ziua de 23 iulie, la penultima ședință a primei instanțe, procurorii au cerut 4 ani cu executare în cazul său. „Rarisime cazuri când judecătorii îți oferă un termen de privațiune de libertate mai mare decât cer procurorii, acuzatorii de stat. În felul acesta, mi se recunoaște calitatea de disident poate numărul 1 în spațiul românesc. Cel puțin în momentul de față, nu există un alt om politic și jurnalist extrem de vocal, la scară națională și internațională, care s-ar învrednici de marele premiu – 6 ani de pușcărie cu executare”, a notat Iurie Roșca.

El spune că nu-și face mari iluzii cu privire la șansele de a câștiga în instanța de apel. „Decizia nu fost luată în Republica Moldova și nu de către madame Cucerescu (judecătoarea Ana Cucerescu, n.r.). Doamna judecător Cucerescu a citit mai mult sau mai puțin săltăreț această sentință. De ce? Pentru că Iurie Roșca trebuie redus la tăcere, Iurie Roșca trebuie băgat la răcoare, Iurie Roșca trebuie distrus, astfel încât să nu i se mai audă vocea în spațiul public”, afirmă fostul vicepreședinte al Parlamentului.

Potrivit lui, dosarul este fabricat și aceasta nu este prima tentativă a guvernărilor de a-l vedea pe Iurie Roșca la pușcărie. „Să nu credeți că neapărat guvernarea de la Chișinău sare în sus prin luarea deciziei de la Judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani. Poate că dimpotrivă, pentru că oricum ai învârti-o și ai suci-o, condamnarea lui Iurie Roșca se va răsfrânge negativ asupra scorului electoral al acestei grupări care are o singură grijă pentru anul curent – ziua de 20 octombrie, zi în care ei intenționează să o mențină în funcție pe madame Maia Sandu, în funcția de președinte al Republicii Moldova, și tot în acea zi să obțină o majoritate a voturilor cetățenilor în favoarea aderării la Uniunea Europeană. Și iată-l pe Iurie Roșca, fiind unul dintre cei mai năbădăioși, mai insistenți și mai corozivi ai actualei guvernări, în primul rând al Maiei Sandu, dar și al Uniunii Europene ca proiect antinațional, anticreștin care colonizează întâi mintal popoarele, după aceea economic, politic, civilizațional etc.”, a declarat Iurie Roșca.

„Nu plângeți, eu astăzi sunt gratulat, decorat cu cea mai mare medalie posibilă – sistemul globalist satanist îmi recunoaște meritul de luptător împotriva noii ordini mondiale. Prin urmare, nu am trăit degeaba”, a mai spus fostul vicepreședinte al Parlamentului.

Iurie Roșca, fost lider al Partidului Popular Creștin Democrat,  a fost condamnat vineri la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență. Fostul viceprim-ministru și vicepreședinte al Parlamentului în două legislaturi a fost găsit vinovat de faptul că a solicitat un milion de euro de la administratorul unei companii pentru a-l influența pe președintele Curții Supreme de Justiție. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, iar până să rămână definitivă Iurie Roșca are obligația să nu părăsească țara.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.