Își mai încercă norocul. Vasile Tarlev va trece pragul CEC pentru a candida din partea partidului său

La doar o zi după ce Comisia Electorală Centrală și-a anulat propria decizie prin care a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din toamnă, fostul prim-ministru nu se lasă bătut și va mai merge o dată la CEC. De această dată își propune să candideze din partea Partidului Politic „Viitorul Moldovei”. Decizia a fost anunțată astăzi în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

„Organele legale și statutare de conducere ale Partidului Politic „Viitorul Moldovei” au decis de a-l desemna pe Vasile Tarlev în calitate de potențial candidat la prezidențiale, după ce membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC)  și-au anulat propria decizie prin care au înregistrat, anterior, grupul de inițiativă în susținerea Dlui Vasile Tarlev în calitate de candidat independent”, se arată pe pagina Telegram a lui Vasile Tarlev.

Fostul premier a calificat decizia CEC ca fiind „politică, ilegală și manipulatoare, care are ca scop scoaterea din cursă a candidaturii sale”.

CEC a motivat anularea înregistrării grupului de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev prin faptul că, deși a fost desemnat pentru a candida independent, s-a constatat că membrii grupului de inițiativă colectau semnături sub bannerul Partidului „Viitorul Moldovei”. Iar la data depunerii cererii de înregistrare a grupului de inițiativă, Vasile Tarlev deținea și calitatea președinte al Partidului „Viitorul Moldovei”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.