Ion Sturza nu va întruni numărul necesar de voturi, experţi

Candidatura lui Ion Sturza, desemnat pentru funcţia de premier de către preşedintele Nicolae Timofti, cel mai probabil, nu va întruni numărul necesar de voturi în Parlament. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Anatol Ţăranu, directorul Centrului de analiză şi consultanţă „Politicon”, consideră că însuşi Ion Sturza este conştient că nu are şanse să fie votat. „Sturza ar putea să consolideze o echipă de profesionişti, care să scoată ţara din criză. Dar nu are şanse să întrunească numărul necesar de voturi. Nicolae Timofti ne-a şocat pe toţi cu acest curaj de care a dat dovadă spre sfârşit de mandat”, a spus Ţăranu.

Şi analistul Alexei Tulbure consideră candidatura lui Ion Sturza una foarte bună, însă care nu are şanse. „Chiar dacă este un candidat pro-european, capabil să implementeze reforme, nu cred că va întruni numărul necesar de voturi”, a adăugat analistul.

Analistul politic Vitalie Andrievschi este de părerea că Sturza nu este candidatul potrivit şi nici nu are şanse să ajungă premier. „Ion Sturza vrea să profite de situaţie, să vină pe totul de-a gata. Cei din PDM nu-l pot ierta că a părăsit partidul în 2001. Cred că trebuie să-i acordăm o şansă lui Plahotniuc, să arate de ce este în stare, iar dacă nu va reuşi, să se retragă definitiv din politică”, a spus el.  

Pe de altă parte, analistul politic Igor Boţan consideră că Sturza are şanse de a fi votat, iar acest lucru depinde de partenerii occidentali.

Liderii PSRM şi PDM au declarat deja că nu vor vota un Guvern Ion Sturza.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.