Ion Purice – portretul candidatului la șefia capitalei

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN în care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Ion Purice candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu. Este vicepreședinte al formațiunii.

Candidatul s-a născut pe 24 aprilie 1987.

În perioada anilor 1994-2003 a studiat la gimnaziul din satul Cobani, raionul Glodeni, iar în 2006 a absolvit Liceul teoretic din aceeași localitate. Până în 2012 a făcut studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemiţanu’’, calificare medic în sănătate publică. Între anii 2012-2014 a făcut studii postuniversitare la USMF, calificarea de medic igienist. A făcut studii doctorale, urmând să susțină teza de doctor în științe medicale.

Între anii 2012-2013 a activat în calitate de asistent al medicului igienist la Centrul Național de Sănătate Publică, iar între anii 2013-2014 – în calitate de medic igienist la CNSP.

Din anul 2015, timp de doi ani a activat în calitate de asistent al deputatului, iar din 2017 a revenit în sistemul de sănătate în calitate de vicedirector medical al Spitalului clinic municipal nr. 4. Începând cu luna decembrie 2022 este director al Spitalului Cărpineni, funcție câștigată prin concurs organizat de Ministerul Sănătății.

Pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022, declară salarii în mărime de peste 244 de mii de lei ridicat în calitate de vicedirector la Spitalul municipal nr. 4, dar și peste 9 mii de lei în calitate de director la Spitalul Cărpineni. Soția a ridicat de la CNAS  45 800 de lei în calitate de indemnizație pentru îngrijirea copilului. În 2016 soției i-a fost donat un teren agricol care ar valora peste 9600 de lei. Candidatul deține începând cu anul 2020 un automobil fabricat în 2005 și care ar valora 100 de mii de lei.

Ion Purice a anunțat derularea programului „Curtea noastră”, care presupune reabilitarea și amenajarea trotuarelor din fața curților blocurilor locative, cu amplasarea terenurilor de joacă pentru copii. La fel, a promis angajarea în cadrul Primăriei Chișinău  și în cadrul instituțiilor subordonate doar în condițiile cunoașterii și vorbirii obligatorii a limbii române, indiferent de etnie. El a mai spus că va relua proiectele ex-primarului Chirtoacă de termoizolare a școlilor, grădinițelor, spitalelor etc., că va dezvolta în suburbii infrastructura.

Ion Purice se declară unionist și patriot al neamului românesc.

Conform tragerilor la sorți, Ion Purice de la Partidul Liberal este  cu numărul 21 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.