Ion Chicu: Cu toții trebuie să ne dorim ca noua conducere a țării să reușească

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, spune că Republica Moldova și-a ales Parlamentul și, indiferent de preferințele politice și diversitatea de viziuni care sunt în societate, toți trebuie să-și dorească faptul ca noua conducere a țării să reușească, transmite IPN.

Potrivit lui, cei care au votat alte partide trebuie să susțină puterea nouă atunci când face lucruri bune pentru țară. Cei care au votat puterea nouă trebuie s-o taxeze și critice atunci când „pășește strâmb”. „Trebuie să fim o societate consolidată și să stăm cu ochii pe putere. În numele colegilor din Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, aducem felicitări Partidului Acțiune și Solidaritate și Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru performanța înregistrată în cadrul scrutinului parlamentar. Vă dorim succes în munca pentru binele Republicii Moldova”, menționează Ion Chicu într-o postare pe Facebook.

Politicianul a mai spus că PDCM va fi un partid extraparlamentar de opoziție, care va veni cu propuneri și proiecte menite să soluționeze mai multe din problemele cu care se confruntă oamenii din țară. Totodată, membrii formațiunii vor fi foarte vigilenți la derapajele parlamentarilor și vor informa societatea despre orice acțiune și inacțiune care prejudiciază interesele oamenilor și ale țării.

După procesarea tuturor proceselor verbale, rezultatele preliminare arată că în Parlament acced trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, care a acumulat 52,8% din sufragii, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 27,1% și Partidul politic Șor – 5,7%. Alte formațiuni nu au trecut pragul electoral.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de ex-premierul Ion Chicu, a acumulat 0,43% din voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.