Ion Ceban: Mai multe străzi din capitală vor fi extinse și reconstruite

Mai multe străzi din capitală urmează să fie extinse și construite astfel încât să unească unele sectoare. De asemenea, mai multe intersecții vor fi modernizate și dotate cu sisteme de semaforizare inteligentă. Promisiunile vin de la candidatul Partidului Mișcarea Alternativa Națională la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban. Potrivit lui, pentru proiecte mari de reconstrucție au fost efectuate calcule ale costurilor, iar licitațiile deja pot fi inițiate, transmite IPN.

Ion Ceban a declarat într-o conferință de presă că pentru fluidizarea traficului urmează să fie extinse câteva străzi. Printre acestea este și bulevardul Mircea cel Bătrân, care va fi extins până la strada Bucovina. În acest sens, sunt necesari 240 de milioane de lei. De asemenea, candidatul propune construcția străzii Mesager pentru a conecta sectoarele Râșcani și Centru cu sectorul Buiucani, spre ieșirea din oraș. Se estimează că acest proiect va costa circa 620 de milioane de lei. Alți 280 de milioane de lei sunt necesari pentru reconstrucția străzii Industriale, astfel încât aceasta să conecteze sectoarele Ciocana și Botanica.

„În prezent, până la lucrările mari, se fac lucrări curente. Astfel de proiecte și lucrări sunt complexe. Este necesar timp, experți și realizarea proiectelor durează mai mulți ani și costuri enorme. Sigur vom realiza aceste proiecte împreună cu partenerii noștri de dezvoltare. Suntem în plin proces de negocieri”, susține candidatul pentru un nou mandat de primar.

Potrivit lui, o altă prioritate este dezvoltarea unui centru de monitorizare a traficului. Pentru siguranța pietonilor, dar și fluidizarea traficului Ion Ceban promite să instaleze noi semafoare în intersecțiile aglomerate după exemplul străzii Kiev.

„Vom identifica soluții pentru fluidizarea traficului și modernizarea intersecțiilor aglomerate, una din ele ar fi cea de la străzile Calea Moșilor și Ismail, în zona fabricii de Tutun. Avem dezvoltată toată arhitectura sistemului de control a traficului care prevede mai multe etape de implementare:  instalarea camerelor de supraveghere video în intersecții, înlocuirea controlerelor de semafoare etc”, a menționat concurentul electoral.

Echipa sa își propune ca, din cele 188 de intersecții semaforizate, să fie reparate parțial 100 de intersecții, iar 88 de intersecții să fie renovate complet prin construcții ample de infrastructură.

Candidatul a mai prezentat și soluții pentru asigurarea securității pietonilor. Printre acestea se numără crearea insulelor de refugiu pentru pietoni, construirea trecerilor pietonale supraînălțate, dar și iluminarea tuturor trecerilor pietonale.

Conform tragerilor la sorți, Ion Ceban de la Partidul Mișcarea Alternativa Națională urmează să fie cu numărul 16 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.