Ion Ceban: În continuare ne propunem să reabilităm trei parcuri mari și importante

Candidatul Partidului Mișcarea Alternativa Națională la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, susține că autoritățile își propun să reabiliteze și în continuare parcurile din oraș. Și în perioada următoare urmează a fi reabilitate Scuarul Catedralei, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Parcul-pădure Râșcani”, transmite IPN.

Ion Ceban a declarat într-o conferință de presă că în ultimii ani, în calitatea sa de primar, împreună cu echipa a reușit reabilitarea a peste 30 de parcuri, alei, scuaruri și zone verzi. În toate parcurile au fost adăugate terenuri de joacă, de sport și multe alte elemente pentru ca locuitorii să se simtă bine. 

„În continuare ne propunem să reabilităm trei parcuri mari și importante. Scuarul Catedralei, unde, deja am început lucrările de reabilitare. A fost schimbat mobilierul, iluminatul, instalată irigare și sunt asfaltate aleile care erau într-o stare deplorabilă, am reabilitat havuzurile. Foarte mult a durat până am obținut toate avizele de la Ministerul Culturii”, a notat concurentul electoral.

Este vorba și despre Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. „Am intervenit pentru a nu permite distrugerea totală a acestora, dar e nevoie de reparații. Pentru asta vom merge din nou la Minister pentru a aduce o mulțime de documente ca să ne permită să intervenim cu reparații curente și să nu permitem celor două monumente de importanță națională să se distrugă total”, afirmă Ion Ceban.

Al treilea este Parcul-pădure Râșcani”. Potrivit lui, această zonă a rămas practic neatinsă și autoritățile vor interveni cu reparații în următoarea perioadă, străduindu-se să păstreze zonele cât mai mult verzi și să creeze zone de recreere cu foarte multe elemente.

Candidatul MAM a spus că urmează să înceapă amenajarea râului Bâc, conform celor mai înalte standarde. Modernizarea presupune curățarea și amenajarea albiei râului, amenajarea falezei. Deja au fost semnate acorduri cu BERD pentru implementarea proiectului de reabilitare a râului Bâc. 

Ion Ceban a mai spus că urmează reabilitarea sistemului urban de drenaj pentru a reduce frecvența inundațiilor și a îmbunătăți calitatea apei care ajunge în râu.  La fel, promite că vor fi curățate lacurile, vor fi amenajate plaje, zone de agrement după exemplul zonelor de la Vadul lui Vodă, Parcul La Izvor, Parcul Valea Trandafirilor.

Ion Ceban de la Partidul Mișcarea Alternativa Națională este cu numărul 16 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.