Ion Bulgac – portretul candidatului la șefia capitalei

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN în care prezintă date biografice, informații despre venituri și avere, precum și experiența profesională a candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Ion Bulgac candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, condus de fostul deputat Igor Munteanu.

S-a născut pe 15 iunie 2000 în municipiul Chișinău. În 2019 a absolvit Liceul teoretic „Ion Creangă”. În perioada 2019-2023 a studiat la Facultatea de drept de la Universitate de Stat din Moldova. În prezent face masterat în finanțe publice și fiscalitate la Academia de Studii Economie din Moldova.

În perioada 2018-2019 a fost profesor de muzică, self-employed/freelancer, iar între anii 2019-2022 a fost profesor de dezbateri la Liceul privat „Da Vinci”. În perioada ianuarie 2022-februarie 2023 a fost trainer de educație juridică la asociația obștească „Beta Moldova”, unde timp de doi ani a fost asistent juridic. Din 2019 și până în prezent este trainer de dezbateri academice și oratorie la asociația obștească „Anda Debate”, al cărei președinte a fost între anii 2019-2022.

Din iunie 2023 și până în prezent este director logistică și distribuție la asociația obștească „Acțiunea Liberă”. Totodată, din februarie 2021 și în prezent este director la SRL „Faunus-Vladnic” din Ungheni.

Este unul dintre fondatorii partidului politic Coaliția pentru Unitate și Bunăstare. Din ianuarie 2023 și până în prezent conduce organizația de tineret CUB Junior, iar din iunie este și vicepreședinte al partidului.

Pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022, declară plăți salariale de la SRL „Faunus-Vladnic” în valoare de peste 109 mii de lei. La fel, declară venituri în mărime de 40 de mii de lei din activitate în bază de patentă de predare.

Candidatul mai declară un contract de asistență financiară nerambursabilă în valoare de circa 40 de mii de dolari de la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în cadrul SRL „Faunus-Vladnic”.

„Noi suntem cei care privim cu încredere spre viitor, iar viitorul Republicii Moldova înseamnă România, Uniunea Europeană și NATO, înseamnă dezvoltare, bunăstare, progres și unitate. Lansăm astăzi o ofertă pentru o generație care de 30 ani așteaptă ceva. O generație care nu a avut niciodată candidatul ei, o generație care a fost mereu neglijată pentru că ea „nu votează”. Pornim astăzi o schimbare de paradigmă și veți vedea că această generație nu mai pleacă, dar va ieși să voteze”, a declarat Ion Bulgac în cadrul evenimentului de prezentare în calitate candidat.

Conform tragerilor la sorți, Ion Bulgac de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare
urmează să fie cu numărul 9 în buletinul de vot.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.