Parlamentul se convoacă joi în ședință. Pe ordinea de zi aprobată de Biroul Permanent se regăsește și proiectul de lege prin care se propune introducerea sintagmei „limba română” în actele normative. Deputații urmează să-l examineze în lectură finală, transmite IPN.
Biroul Permanent al legislativului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare care vor fi convocate în perioada 16-30 martie. În această perioadă, deputații vor examina în a doua lectură modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, Legea privind organizarea judecătorească și Legea cu privire la Procuratură. Tot în a doua lectură va fi examinată inițiativa legislativă care are scopul de a stimula comerțul electronic.
Deputații urmează să examineze în prima lectură proiectele de lege cu privire la Curtea Supremă de Justiție și privind evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ. Pe ordinea de zi au mai fost incluse proiectele de lege cu privire la stagiile plătite în sectorul public și cu privire la subvenționarea în agricultură și mediul rural. Tot în prima lectură vor fi examinate proiectul de lege privind securitatea cibernetică și pachetul de legi privind Serviciul de Informații și Securitate.
Totodată, deputații vor ratifica o serie de acorduri și amendamente la acorduri, printre care Convenția Consiliului Europei privind coproducția cinematografică, Acordul cu Uniunea Europeană privind asocierea Republicii Moldova la Programul „UE pentru sănătate”, Proiectul „Răspuns de urgență la COVID-19 – finanțare adițională”.
Parlamentul urmează să numească un membru al Curții de Conturi și un consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de hotărâre care prevede constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului pentru drepturile copilului.
Ședința de joi este planificată pentru ora 11.00.