Înțelegere privind modificarea Acordului de grant dintre guvernele Moldovei și Japoniei

Parlamentul a ratificat Înțelegerea, întocmită prin schimb de note, cu privire la modificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”. Acordul prevede alocarea unei finanțări nerambursabile în valoare de 4,8 milioane de dolari pentru dezvoltarea agriculturii conservative în Republica Moldova, în particular pentru procurarea utilajelor și a echipamentelor agricole, transmite IPN.

Documentul stabilește mecanismul de distribuire a bunurilor livrate de către partea niponă în procesul de implementare a acordului de grant. Scopul modificărilor este de a deschide un cont la banca convenită între autoritățile vizate ale celor două Guverne pentru depozitarea în moneda națională a Republicii Moldova a veniturilor din vânzările de produse. Veniturile depozitate pe acest cont vor putea fi folosite pentru promovarea dezvoltării economice și sociale în Republica Moldova.

Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova” a fost semnat la Chișinău, la 7 martie 2017.

Grantul este oferit de către partea niponă în cadrul Programului de dezvoltare socială și economică, un instrument al Asistenței Oficiale de Dezvoltare (ODA) al Japoniei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.