Înregistrarea pentru compensații începe săptămâna viitoare. Bugetul încă nu este aprobat

La 1 noiembrie începe înregistrarea în sistemul de compensații pentru sezonul rece 2024 – 2025. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat că Guvernul va continua să ofere compensații la facturile de energie, ca și în anii precedenți. Cetățenii vor trebui să se înscrie în sistemul de compensații, care va fi deschis la începutul lunii noiembrie.

„Toți cei care doresc să beneficieze de compensații vor trebui să se înscrie în sistem. În funcție de venituri și componența gospodăriei, aceștia vor primi compensații”, a explicat ministrul.

Alexei Buzu a menționat că echipele de asistenți sociali vor ajuta cetățenii care nu au acces la internet să se înregistreze.

„Numărul exact al beneficiarilor va fi comunicat la începutul lunii decembrie, după centralizarea datelor. În anii precedenți, aproximativ 70.000 de gospodării au primit compensații. Cetățenii se pot înscrie și în decembrie sau chiar în ianuarie, însă compensația va fi aplicată în luna în care s-au înregistrat”, a mai explicat ministrul Alexei Buzu.

Referitor la bugetul pentru compensații, ministrul Buzu a menționat că „discuțiile sunt încă în desfășurare, deoarece acesta va acoperi atât lunile din 2024, cât și cele din 2025. „Suntem siguri că vom reuși, așa cum am făcut-o și în ultimele două ierni dificile”, a reiterat ministrul protecției sociale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.