Inculpatul în cazul omorului Anei-Maria Guja a fost trimis pe banca acuzaților

Fostul polițist Gheorghe Cotorobai, inculpat în cazul omorului Anei-Maria Guja, o tânără de 19 ani din Orhei, însărcinată în șase luni și găsită moartă într-o localitate din Telenești în aprilie anul curent, a fost trimis pe banca acuzaților. Acesta riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață, transmite IPN.

Dosarul este expediat la Judecătoria Orhei. Procurorii îl învinuiesc pe Gheorghe Cotorobai că a răpit-o pe tânără dintr-o stație de transport public. După ce au parcurs o porțiune de drum prin oraș, acesta a plasat-o în  portbagajul mașinii, apoi a schimbat direcția de deplasare și a transportat-o la domiciliul lui din raionul Telenești. Tânăra a fost violată, iar în dimineața următoarei zile, a fost dusă într-o fâșie forestieră din raionul Telenești și lovită, inclusiv în regiunea capului, până a decedat.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, inculpatul a fost declarat responsabil pentru faptele sale. Acesta nu suferea de maladie psihică cronică sau tulburare de personalitate.

La solicitarea procurorilor, acesta continuă să fie plasat în arest preventiv, astfel încât să se excludă toate riscurile pentru înfăptuirea actului de justiției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.