Incidente în primele ore ale votării

Un incident mai puțin plăcut a avut loc astăzi, de dimineață, la podul Sănătăuca, Florești, spune Marin Maxian, şef adjunct al Inspectoratului General al Poliției. Cineva a aruncat scule din metal ghimpoase, iar ca rezultat la mai multe din autospecialele poliției și ANTA li s-au deteriorat anvelopele. Prin asta, spune Marin Maxian, s-a dat dovadă de „cinism și lipsă a moralității”. Poliția condamnă astfel de comportamente.

Într-un alt caz examinat de poliție, poarta președintei secției de votare din Gotești, Cantemir, și a primarului din localitate au fost vopsite în altă culoare.

Un incident a fost înregistrat și la Orhei, unde o secție de votare, din cauza unei defecțiuni tehnice la camera de filmat, s-a deschis la 07.25. Și la Lozova, Strășeni, a existat o defecțiune tehnică la calculator, care a fost remediată în scurt timp.

În Zona de Securitate sunt prezenți mai muli observatori, mass-media, deputați care monitorizează parcursul votului. Deocamdată incidente nu au fost observate. Marin Maxian spune că unele instituții mass media dezinformează când afirmă că în unele localități votanții din stânga Nistrului sunt aduși organizat la urne sau că li se oferă bani pentru vot.

Marin Maxian a menționat că, începând din 4 noiembrie, poliția a asigurat ordinea publică în cadrul a 94 de evenimente electorale, cuu 11 mii de participanți, fiind antrenați peste 600 de angajați ai poliției. În această perioadă au fost identificate șase cazuri de afișaj electoral neautorizat. În opt cazuri s-au încălcat restricțiile de sănătate publică în cadrul întrunirilor și evenimentelor de agitație electorală, deteriorări de panouri, repartizarea materialului denigrator etc.

Pe parcursul zilei de ieri, 14 noiembrie, la poliție au parvenit 14 sesizări privind încălcarea restricțiilor de sănătate publică, agitație electorală. A fost fixat și un caz de bănuială rezonabilă de corupție.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.