Începe școala

Acceptarea de către fiecare dintre noi a propriei responsabilități pentru ceea ce înseamnă succesul procesului de educație este o precondiție a succesului în plan personal, social și profesional. Aceasta este opinia ministrului educației, culturii și cercetării, Liliana Nicolaescu Onofrei, și a fost transmisă într-un comunicat de presă al instituției, transmite IPN.

„Împreună, suntem responsabili să creăm condiții pentru libertatea de creație în școală, să oferim mai multă putere de decizie instituțiilor și comunităților educaționale, să ne îngrijim de un mediu sigur de activitate pentru profesori și un mediu sigur și motivant de învățare pentru elevi, să sprijinim inovațiile și modernizarea proceselor și conținuturilor în învățământ și, nu în ultimul rând, să asigurăm în mod obligatoriu transparența și corectitudinea cheltuirii banului public în sistemul educațional”, se arată în comunicat.

Clopoțelul a sunat pentru prima dată în anul școlar 2019-2020 și pentru elevii Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din capitală.

„Am mari așteptări de la noul an școlar. Aștept ca cei 1181 de elevi, dintre care 150 nou veniți în clasa întâi, și profesorii să răspundă sarcinii principale – școala – în care să se descopere pe sine și să îl descopere pe Dumnezeu”, a declarat pentru IPN directorul liceului, Boris Volosatîi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.