Începe reabilitarea drumului Bălţi-Făleşti-Sculeni

Drumul R16 Bălţi-Făleşti-Sculeni urmează a fi reabilitat conform standardelor europene în cel mult 2 ani. Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat, miercuri, un contract cu compania Impresa Pizzarotti & C S.p.A din Italia, care va efectua lucrările, transmite IPN.

Gheorghe Curmei, directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor, a comunicat într-o conferinţă de presă că drumul are distanţa totală de 60 km. Costul lucrărilor e de 50,5 milioane de euro, bani împrumutaţi de la Banca Europeană de Investiţii printr-un acord semnat acum 2 ani. În cadrul lucrărilor va fi schimbat asfaltul, drumul va fi lărgit cu un metru, în sate se va instala iluminatul public şi se vor face trotuare.

Ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, speră să aibă o colaborare bună cu compania italiană, pentru ca cetăţenii să beneficieze de drumuri europene. „Ştim că Italia are unele dintre cele mai bune autostrăzi din Europa. Sperăm că experienţa acumulată de această companie să fie implementată în Republica Moldova şi sperăm să nu fie ultimul contract al companiei date cu noi”, a menţionat oficialul.

Lucrările trebuie să înceapă în termen de 2 luni de la semnarea contractului. Compania a promis că lucrările vor fi finalizate chiar înainte de termenul de 2 ani. Totuşi, contractul prevede penalizări de 0,05% din cost pentru fiecare zi de întârziere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.