Începe înregistrarea la tabăra de educație financiară, ediția a IV-a

Ce reprezintă sistemul financiar din Republica Moldova și care sunt noile schimbări în supravegherea acestuia. Răspunsuri la aceste și alte întrebări ce țin de domeniul financiar le vor afla participanții la a patra ediție a „Taberei de educație financiară”. Evenimentul va fi organizat online, în perioada 7-10 august, transmite IPN.

Participanții la „Tabăra de educație financiară” vor descoperi lucruri interesante despre plățile inovative, cum să procedeze pentru a face plăți electronice în siguranță și care sunt tendințele în dezvoltarea comerțului online. Persoanele de la 18 ani care doresc să se inițieze ori să-și extindă orizontul în domeniul financiar sunt invitate să completeze un formular până la data de 5 august ora 16.00.

Una dintre sesiuni va fi dedicată persoanelor ce intenționează să deschidă o afacere, precum și celor ce au deja o experiență în acest sens. Cei interesați vor afla cum să înregistreze o activitate antreprenorială în Republica Moldova, să acceseze programe de finanțare oferite de stat și să utilizeze instrumente de împrumut fără riscuri de supraîndatorare. În cadrul acestui atelier de lucru se va discuta despre rolul monedei naționale în economie și vor fi prezentate semnele de siguranță ale leului moldovenesc. Organizatorii își propun ca atelierul de lucru să ajute cetățenii să înțeleagă mai bine conceptele financiare pentru a lua decizii financiare bine fundamentate în calitate de consumatori sau antreprenori, în realizarea incluziunii financiare. Evenimentul va avea loc în format online pe platforma Zoom, precizează Banca Națională a Moldovei.

„Tabăra de educație financiară” este un eveniment pe care Banca Națională a Moldovei îl desfășoară în perioada estivală, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în cadrul proiectului de educație financiară „Dă sens banilor”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.