Încă doi pretendenți la fotoliul de primar de Bălți au depus dosarele pentru înregistrare

Încă doi reprezentanți ai partidelor politice au depus actele pentru a se înregistra în cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Este vorba de Alexandr Nesterovschi, de la Partidul „Renaștere”, și Victoria Șapa, de la Partidul „Șansa”. Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi are la dispoziție șapte zile pentru a examina actele și a decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

În ambele cazuri actele au fost aduse fizic la CECE Bălți de către reprezentanții pretendențelor. Dosarul deputatului Alexandr Nesterovschi, care este în arest preventiv, a fost prezentat de Veaceslav Jucov. Actele Victoriei Șapa au fost aduse de Alexei Capbătut.

Niciunul dintre pretendenții care intenționează să candideze independent la funcția de primar și au solicitat săptămâna trecută liste de subscripție nu le-au adus deocamdată completate cu semnăturile susținătorilor, a precizat pentru IPN Svetlana Colesnic, președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi.

Până la momentul de față au fost înregistrați șase candidați:

1. Sergiu Burlacu, Partidul Liberal Democrat
2. Vladimir Rusu, Partidul Acțiune și Solidaritate
3. Alexandru Gustoi, Partidul Comuniștilor
4. Ion Straciuc, Partidul Acasă Construim Europa
5. Maxim Moroșan, Partidul Socialiștilor
6. Aureliu Filipp, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei

Dosarele de înregistrare pot fi depuse până pe 6 octombrie inclusiv. Actele prezentate sunt examinate de consiliul electoral de circumscripție în termen de cel mult șapte zile de la data primirii acestora. Pe 5 noiembrie urmează să fie aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali. Campania electorală va începe pe 6 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.