Încă 12 elevi, eliminaţi de la BAC în sesiunea repetată

12 candidaţi au fost eliminaţi, astăzi, din sala de examen la proba repetată de bacalaureat la disciplina de profil. Majoritatea au fost surprinşi copiind sau având asupra lor telefoane mobile, copiuţe, căşti, transmite IPN.

Ministerul Educaţiei anunţă, într-un comunicat de presă, că 4 persoane s-au prezentat la examen în locul candidaţilor înscrişi. Cazurile respective sunt examinate de organele de drept. Candidaţilor care au făcut uz de fraudă li se vor anula notele la toate disciplinele de examen, aceştia urmând să repete întreaga sesiune peste un an.

În total, la examenul repetat la disciplina de profil au participat aproape 5 mii de tineri care, din motive întemeiate, nu s-au prezentat la sesiunea de bază sau nu au luat note de trecere. Următorul examen din sesiunea repetată de bacalaureat va avea loc miercuri, 22 iulie, când candidaţii vor susţine testul la disciplina la solicitare. Rezultatele sesiunii repetate de bacalaureat vor fi afişate în centrele de examen la data de 27 iulie.

Până în prezent, în cadrul sesiunii repetate au mai fost eliminaţi din sala de examen 16 candidaţi la BAC. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.