În unele secții de votare din străinătate se termină buletinele de vot

În unele secții de votare din străinătate, dreptul la vot a fost realizat deja de peste trei mii de persoane. Dacă va continua în același ritm, s-ar putea să nu ajungă buletine pentru toți doritorii de a vota, deoarece numărul maxim pentru o secție de votare de peste hotare este de 5 mii de buletine, a precizat Vladimir Șarban, vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale. 148 de mii de oameni au votat până acum în afara țării. Alegătorii sunt îndemnați să se deplaseze la secțiile de votare unde nu sunt cozi sau acestea sunt mai mici, transmite IPN.

Vladimir Șarban spune că o mobilizare mare se atestă și în rândul alegătorilor transnistreni. 22 de mii de alegători au votat în cele 42 de secții de votare deschise pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

De tot, până acum, au votat peste 1,16 milioane de alegători sau 37% din numărul alegătorilor din listele electorale.

Per ansamblu, procesul de votare are loc în regim normal, susține Vladimir Șarban, fără incidente majore. Față de turul întâi, rata de participare la vot este mai mare.

În trei localități, din cauza lipsei de sedii, procesul electoral are loc în corturi. Este vorba despre localitățile Bâc din Bubuieci, Bogdanovca Nouă din Cimișlia și Cigârleni din Ialoveni. Acolo au votat de la 60 la 640 de persoane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.