În școlile din țară a răsunat ultimul sunet

Ultimul sunet a răsunat astăzi pentru cei 330 de mii de elevi din școlile din țară. Dintre aceștia, 19 mii sunt absolvenți ai claselor a XII-a, iar în jur de 30 de mii – ai claselor gimnaziale. Treapta primară au încheiat-o 32 de mii de școlari, transmite IPN.

Ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, a transmis un mesaj cu ocazia ]încheierii anului școlar. „Sunt convins că tot ce ați învățat în acest an înseamnă mult pentru formarea voastră umană, intelectuală și vă motivează să deveniți cetățeni responsabili ai Republicii Moldova, cu respect față de sine și de ceilalți, în consonanță cu valorile general umane”, precizează ministrul.

Anatolie Topală s-a adresat absolvenților de la ciclurile gimnazial și liceal, urându-le succes la examene, încredere în forțele proprii și determinare în atingerea scopurilor propuse, precum și în dezvoltarea propriului potențial.

„Stimați părinți, vă mulțumesc că participați alături de școală în procesul de instruire a copiilor prin susținerea lor zilnică. Vă urez să vă bucurați și în continuare de reușita lor. Vă mulțumesc, de asemenea, și pentru faptul că ați susținut inițiativele și campaniile lansate de Ministerul Educației și Cercetării în scopul îmbunătățirii educației și dezvoltării armonioase a copiilor. Cadrelor didactice și manageriale le mulțumesc pentru munca asiduă și dedicarea față de școală, pentru devotamentul și atașamentul demonstrate pe durata întregului an academic”, a mai spus ministrul educației.

Anul acesta autoritățile au decis să organizeze careul cu ocazia ultimului sunet cu o zi mai devreme. Decizia a fost luată în contextul organizării Summitului Comunității Europene, care se va desfășura în Republica Moldova pe 1 iunie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.