În Moldova a fost creată Coaliția pentru Incluziune și Nediscriminare

Mai multe organizații nonguvernamentale și-au consolidat eforturile în vederea apărării principiului egalității și combaterii fenomenului discriminări prin fondarea Coaliției pentru Incluziune și Nediscriminare (CIN).

CIN își propune să analizeze toate recomandările adresate Republicii Moldova de către Organismele internaţionale și regionale responsabile de monitorizarea tratatelor în domeniul drepturilor omului care au fost formulate în vederea prevenirii şi combaterii discriminării. Scopul organizației este de a contribui la protecția şi promovarea drepturilor şi libertăților omului, precum şi la elaborarea, aplicarea consecventă a unui cadru legal nediscriminatoriu în Republica Moldova.

,,Ca primă etapă, cred că vom merge cu promovarea proiectului de lege pe domeniul hate speech (discursul de ură) și hate crime (infracțiunile motivate de ură). Trebuie doar să forțăm adoptarea acestuia și implementarea lui’’, a menționat Gheorghina Drumea, secretară CIN, contactată de IPN.

Coaliția pentru Incluziune și Nediscriminare este o structură neinstituționalizată și apolitică, ce funcționează pe principii benevole. Printre membrii fondatori se numără: Asociația Promo-LEX, Centrul de Resurse Juridice, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, Centrul de Informații „GENDERDOC-M”, Institutul pentru Drepturile Omului, Inițiativa Pozitivă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.