Importul unor mijloace de transport se propune a fi facilitat, cu respectarea unor condiții

Procedura de introducere în Republica Moldova şi plasarea sub regim vamal de import a mijloacelor de transport destinate în scop medical, pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor, stingerea incendiilor, curăţarea străzilor şi colectarea deşeurilor, indiferent de termenul de exploatare a vehiculelor, se propune a fi simplificată, dar cu respectarea unor condiții. Iniţiativa legislativă aparţine Ministerului Finanţelor, transmite IPN.

Potrivit autorilor, aceste mijloace de transport vor putea fi importate de către persoane juridice doar în cazul în care vehiculele vor corespunde genului de activitate practicat, conform documentelor de constituire a întreprinderilor respective. Mijloacele de transport pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor (reutilate în modul corespunzător) vor fi  importate de către persoane fizice rezidente, cetăţeni ai Republicii Moldova, doar în cazul în care există confirmarea dizabilităţii şi doar în schimbul compensaţiilor pentru cheltuielile de deservire cu transport.

Beneficiarii care au importat aceste mijloace de transport nu  le vor putea comercializa, transmite în arendă, locaţiune, leasing operaţional sau financiar. Aceste mijloacele de transport nu vor fi utilizate contrar destinaţiei. Altfel, posesorii vor fi obligaţi să achite drepturile de import, precum şi amenzile stabilite de legislaţie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.