IGP lansează o campanie de prevenire a escrocheriei „ruda implicată în accident”

Inspectoratul General al Poliției a lansat o campanie de informare menită să combată escrocheria denumită „ruda implicată în accident”. Campania se va desfășura prin difuzarea de mesaje cu caracter informativ în diverse locuri publice, cum ar fi centre comerciale, transportul public, piețe și gări auto. De asemenea, cetățenii vor primi mesaje text pe telefoanele mobile, transmite IPN. Scopul acestei acțiuni este de a educa populația și de a reduce numărul victimelor acestui tip de înșelăciune.

„De astăzi veți auzi și citi des aceste mesaje în mai multe locații din capitală și raioanele țării. Asta pentru a preveni tipul de escrocherie numită „ruda implicată în accident rutier", care continuă să prejudicieze cetățenii de sume impunătoare de bani. Mesajele nu sunt un motiv de panică, ele facilitând faptul ca informațiile noastre să ajungă la potențialele victime”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

Grupul-țintă al campaniei sunt persoanele în etate, care devin cel mai des victime ale acestei infracțiuni.

Poliția înregistrează un număr alarmant de cazuri în care persoane în vârstă sunt convinse  să ofere sume mari de bani escrocilor. Metoda cel mai frecvent utilizată implică apeluri telefonice în care victimele sunt informate că o rudă a fost implicată într-un accident și că este nevoie urgentă de bani. Motivele invocate includ fie acoperirea costurilor pentru tratamentul victimei, fie evitarea consecințelor legale pentru presupusul vinovat. Sumele solicitate variază de la câteva sute de euro până la zeci de mii de euro. Escrocii profită de vulnerabilitatea persoanelor în vârstă, creând o situație de urgență falsă pentru a obține bani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.