Igor Munteanu ratează cursa prezidențială

Igor Munteanu, desemnat de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, ratează cursa prezidențială. Comisia Electorală Centrală i-a refuzat înregistrarea după ce a constatat că numărul de semnături colectate de la alegători este insuficient, transmite IPN.

În procesul de examinare a listelor de subscripție au fost constatate mai multe neconformități, printre care înscrierea datelor eronate sau neclare, semnături ale persoanelor decedate etc. Ca urmare a verificării datelor din 611 liste de subscripție ce conțin 17 357 de semnături ale susținătorilor, 2530 de semnături au fost declarate nevalabile. „Numărul de semnături declarate nevalabile a dus la diminuarea semnăturilor valabile prezentate de candidatul la funcția de președinte al Republici Moldova, Igor Munteanu, sub limita imperativă de minimum 15 mii de susținători”, a declarat Mircea Catîrău, membru CEC.

Astfel, în cursa prezidențială vor fi cel mult 11 candidați.

Până acum au fost înregistrați: Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor; Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune Solidaritate; Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru; Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei; Ion Chicu, desemnat de Partidul Consolidării și Dezvoltării; Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni; Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni; Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „Împreună” și Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni.

Astăzi CEC mai examinează listele de subscripție aduse de către Natalia Morari și Tudor Ulianovschi, ambii desemnați de grupuri de cetățeni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.