Igor Dodon: Suntem gata de orice scenariu. Și să învingem, și să nu învingem

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, susținut de Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, se arată „destul de optimist” referitor la rezultatele scrutinului. „Măsurările noastre și calculele interne arată că noi conducem la o diferență destul de mare în interiorul țării, asta fără diasporă și fără Transnistria. De aceea, vom aștepta până vor fi numărate toate voturile și după aceea vom veni cu declarații suplimentare”, a declarat candidatul într-un briefing de presă, transmite IPN.

Igor Dodon mai spune că, atunci când a pornit în actualul scrutin prezidențial, la fel ca și în 2016, a fost gata de orice scenariu: și să învingă, și să nu învingă și crede că la fel este și în cazul oponentei sale.

Igor Dodon a mai spus că în actuala campanie electorală a fost multă ură, luptă la limită, s-au trecut și „liniile roșii”, dar iată că lucrurile s-au încheiat. Igor Dodon a chemat toată lumea la calm, liniște, spunând că „noi avem nevoie de pace în Republica Moldova, nouă nu ne trebuie destabilizare”.

În opinia sa, începând de mâine, indiferent cine va lua cele mai multe voturi, contează ce se întâmplă în Parlament, cum se aprobă bugetul, politica fiscală. „De mâine începe o nouă etapă în dezvoltare a Republicii Moldova. Eu sunt gata să trag linie, să fiu în dialog cu toți, absolut cu toți din Parlament, care sunt partide responsabile, pentru a lua decizia de cum ne mișcăm mai departe”, a spus Igor Dodon.

În următoarele două-trei zile, Igor Dodon promite să vină cu declarații despre „schimbări serioase” legate de politica internă a țării. Mâine dimineață va avea o întâlnire cu premierul și președintele Parlamentului, unde vor analiza situația curentă, vor analiza proiectul bugetului pentru următorul an, pentru a fi propus Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.