Igor Dodon: Suntem datori să cinstim eroismul și sacrificiul veteranilor

„Suntem datori să cinstim eroismul și sacrificiul veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei și să păstrăm memoria celor care și-au dat viața în luptele pentru Marea Victorie”, susține președintele Igor Dodon. Șeful statului a participat joi, 9 mai, la ceremonia solemnă de la Complexul memorial „Eternitate”, alături de premierul Pavel Filip, deputați, veterani și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Moldova, transmite IPN.

Igor Dodon a participat, de asemenea, împreună cu familia, la marșul „Regimentul Nemuritor” – acțiune de comemorare a celor care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Participanții la marș au purtat portretele rudelor și a soldaților care și-au dat viața pe câmpul de luptă.

Președintele Igor Dodon a declarat pentru presă că astfel de evenimente au loc practic în fiecare localitate, iar la ele participă mii și chiar sute de mii de oameni în întreaga țară. „Și acest lucru este de bine, pentru că aceasta înseamnă că cetățenii Republicii Moldova, în pofida tuturor încercărilor de a da uitării tot ce ține de Marele Război pentru Apărarea Patriei, percep această zi ca Ziua Victoriei”, a mai spus Igor Dodon.

Șeful statului a participat și la concertul festiv organizat la Bălți cu prilejul Marii Victorii. Și în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, cu acest prilej a fost organizat un concert cu participarea interpreților autohtoni Nelly Ciobanu, Olia Tira, Natalia Gordienco, formațiile „DoReDos” și „SunStroke Project” etc. Invitată specială a concertului a fost vedeta estradei ruse Valeria.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.