Igor Dodon: De azi PAS are toată puterea în stat. E un fel de stat captiv

„Începând cu ziua de astăzi, Partidul Acțiune și Solidaritate are toată puterea în stat – și Președinția, și Guvernul, și Parlamentul, și Curtea Constituțională. E un fel de stat captiv, dar din alt punct de vedere”. O spune liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care a candidat la alegerile parlamentare anticipate într-un bloc electoral cu Partidul Comuniștilor, transmite IPN.

„Aceasta este democrația, când se schimbă cei care conduc țara – un partid trece în opoziție, altul e la guvernare. De aceea, noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democrației. Nu vedem nimic straniu, oamenii și-au dorit această mare schimbare și au obținut-o. Eu vreau să-i felicit pe cei din PAS, vreau să o felicit pe doamna președinte pentru rezultatul pe care l-a obținut”, a declarat liderul socialist într-o conferință de presă.

Igor Dodon spune că împreună cu echipa vor fi în opoziție, opoziție profesionistă, responsabilă, care va urmări ca noua guvernare să-și îndeplinească promisiunile electorale. „Colegii mei deja pregătesc proiectele de inițiative legislative în acest sens. Noi am avut acum dimineață ședința staffului nostru central. Toate proiectele de legi sunt pregătite, le vom pune la vot. Proiectele de legi se referă atât la promisiunile partidului Maiei Sandu, care au fost anunțate în această campanie, cât și la angajamentele noastre, pe care le-am făcut”, a notat politicianul.

Igor Dodon a mai spus că ei vor sancționa orice abuz și orice înrăutățire a calității vieții, prin toate formele democratice care sunt.

Întrebat dacă socialiștii vor iniția contestații în privința rezultatelor alegerilor, liderul PSRM a menționat că a discutat în această dimineață cu președintele PCRM, Vladimir Voronin, la telefon, iar în cel mai apropiat timp urmează să se convoace în ședință. Decizia va fi luată după raportul Comisiei Electorale Centrale și după ce vor fi prezentate datele din teritoriu.

Cât despre o eventuală fracțiune comună cu Partidul Comuniștilor, Igor Dodon a declarat că acest lucru urmează să fie discutat și anunțat la prima ședință a Parlamentului.  Însă, potrivit lui, PSRM va face echipă cu PCRM în orice situație.

După prelucrarea a 2147 din  procesele verbale, PAS intră în Parlament cu 63 de mandate, BeCS – 32 de mandate, iar Partidul Politic Șor – 6 mandate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.