Igor Dodon: Dacă rămâneam președinte, într-o lună începea vaccinarea anti-COVID-19

Igor Dodon spune că, dacă rămânea președinte, în câteva săptămâni – o lună începea vaccinarea împotriva noului coronavirus. „Este noul președinte, o să intre în funcție. Lasă să găsească soluții. Noi suntem gata să-i ajutăm”, a declarat Dodon, răspunzând la o întrebare în emisiunea online „Igor Dodon. Președintele răspunde”, transmite IPN.

Șeful statului a declarat că Guvernul face tot posibilul pentru a obține vaccinul.

În altă ordine de idei, Igor Dodon s-a referit la protestele la care a chemat președintele ales, Maia Sandu. „Haideți să constatăm un lucru evident, cei care au învins la aceste alegeri încearcă să destabilizeze situația în țară”, afirmă președintele în exercițiu.

Deși înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, în scuarul Teatrului de Operă și Balet a fost organizat un miting în susținerea sa, la care a participat și Igor Dodon, acum o învinuiește pe Maia Sandu pentru protestul de duminică. „Cu ce scop? Să mai infecteze câteva mii de oameni cu COVID? Care este scopul acestui protest, concret? Nimeni nu vă împiedică să intrați în funcție, dumneavoastră ați învins la alegerile prezidențiale. Poftim, intrați în funcție. Ce vreți să faceți să infectați oamenii cu COVID sau să intrați în forță în Parlament și în Guvern?”, a mai spus Igor Dodon.

Potrivit lui, Partidul Socialiștilor nu se teme de alegeri anticipate. Dompotrivă, susține este gata să-l delege pe deputatul Vlad Batrîncea pentru a elabora o foaie de parcurs pentru a ajunge la dizolvarea Parlamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.