Igor Dodon: Am votat pentru independența și statalitatea Republicii Moldova

„Am votat pentru independența și statalitatea Republicii Moldova. Eu cred în viitorul acestei țări, eu cred în viitorul Republicii Moldova. Eu am votat pentru pace, pentru liniștea interetnică. Am votat pentru schimbări spre bine, avem nevoie de schimbări calitative, nu șocuri, nu crize, dar schimbări spre bine și ele vor fi asigurate”. Declarațiile au fost făcute de candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, după exercitarea dreptului la vot, transmite IPN.

Igor Dodon a menționat că a votat pentru echitatea socială, dezvoltarea economică, pentru echilibru în relațiile externe. El spune că nu vrea ca Republica Moldova să devină un pion în jocul geopolitic internațional. A votat pentru prietenie și cu Uniunea European, și cu Federația Rusă, pentru prietenie și cu România, și cu Ucraina. La fel, a votat pentru memoria celor care au stat la baza acestei țării, pentru valorile tradiționale, creștine.

Candidatul a declarat că se bucură că cetățenii sunt mai activi astăzi și dau dovadă de patriotism, indiferent unde se află. Întrebat despre faptul că votanții din stânga Nistrului ar veni organizat la secții, Igor Dodon a declarat că este vorba despre standarde și o abordare dublă. „Adică, dacă în Germania, la Stuttgart sau Frankfurt, vin de la trei sute de kilometri, aceasta înseamnă patriotism. Iar dacă din Transnistria vin de la cinci kilometri, ăștia deja sunt separatiști. De aceea, toți au dreptul să participe la vot, indiferent unde se găsesc”, a spus politicianul.

Igor Dodon a venit la vot împreună cu soția. Galina Dodon a declarat că a votat pentru o țară prosperă, în care să domine bunăstarea, liniștea și pacea.

Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21.00, iar în caz de necesitate, programul acestora poate fi prelungit cu două ore. În al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.