Hoţi din maşini, pe mâna poliţiei

Patru persoane au ajuns pe mâna poliţiei fiind suspectate de furturi din automobile prin scanarea şi dezactivarea sistemelor de alarmă. Bănuiţii au fost reţinuţi în flagrant delict, în timp ce încercau să pătrundă într-un automobil parcat în preajma unei pieţe comerciale din sectorul Râşcani al capitalei, transmite IPN.

Potrivit Direcţiei de Poliţiei a municipiului Chişinău, suspecţii sunt 3 bărbaţi cu vârstele cuprinse între 28 şi 37 de ani şi o femeie de 34 de ani, originari din Chişinău, Bender şi Criuleni. Doi dintre bănuiţi anterior au fost judecaţi pentru jaf, tâlhărie şi furt. Poliţiştii au depistat asupra suspecţilor un dispozitiv cu ajutorul cărora dezactivau sistemele de alarmă la automobile, din care furau bani şi alte bunuri.

Hoţii acţionau în momentul în care victima îşi parca automobilul. Unul dintre ei avea rolul să-l urmărească vizual pe şofer până când al doilea dezactiva alarma şi fura tot ce era de preţ. A treia persoană avea rolul de a monitoriza împrejurimile, iar al patrulea îi aştepta cu un automobil de model BMW, după care dispăreau într-o direcţie necunoscută. Este de menţionat că unul dintre bănuiţi este angajat la o companie de taxi, iar în ziua săvârşirii unui furt de proporţii a participat la infracţiune cu automobilul de serviciu.

La sfârşitul lunii iunie curent, hoţii au furat dintr-un automobil 4 mii de dolari, 50 de mii de lei lei şi alte bunuri materiale. În cadrul pecheziţiilor la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au depistat o parte din bunurile furate. Se presupune că aceştia ar fi comis cel puţin 12 furturi doar în sectorul Râşcani. Sunt întreprinse investigaţii pentru a stabili complicitatea lor în alte cazuri.

Suspecţii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.