Guvernul va analiza situația populației din perspectiva factorului economic

În Republica Moldova va fi efectuată analiza situației populației prin prisma factorului economic. Acest instrument are drept scop îmbunătățirea cercetărilor și transpunerea în practică a acestora în procesele economice de dezvoltare pentru bunăstarea populației. Despre aceasta s-a discutat în cadrul Comisiei naționale pentru populație și dezvoltare (CNPD), transmite IPN.

Evaluarea dinamicii populației în perioada 2015-2017, precum și implementarea unor strategii complexe de dezvoltare se va realiza în colaborare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație.

Potrivit reprezentantului UNFPA, Ian McFarlane, acest proces va include o analiză a dinamicii populaţiei reieșind din realităţile economice şi sociale din țară. Cercetările se vor solda cu elaborarea unui set de recomandări.

Comisia naţională pentru populaţie şi dezvoltare a fost creată în luna februarie 2007 pe lângă Guvernul Republicii Moldova ca organism interinstituţional de analiză, sinteză şi coordonare a politicilor sectoriale cu impact asupra populației.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.