Grupul „pentru demiterea lui Dodon” a suspendat greva foamei

Grupul „pentru demiterea lui Dodon” renunță la greva foamei anunțată pentru perioada 5-9 august. Într-o conferință de presă la IPN, membrii grupului au declarat că au fost informați de către Procuratura Generală despre recepționarea demersului înaintat pe 1 august, în care au solicitat tragerea la răspundere penală a șefului statului „pentru promovarea intereselor Rusiei în Republica Moldova”.

Liderul grupului, Vasile Costiuc, a spus că Igor Dodon prezintă pericol pentru țară, în condițiile în care preia controlul asupra mai multor instituții ale statului. El și-a exprimat speranța că „într-o perioadă rezonabilă de timp, Procuratura va da curs apelului și va înainta Parlamentului solicitarea pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Igor Dodon, ocupant al funcției de președinte al Republicii Moldova”.

„Sub pretextul dezoligarhizării țării, un regim oligarhic este înlocuit cu un alt regim oligarhic, mult mai monstruos și mai distructiv”, a declarat Vasile Costiuc.

Dumitru Munteanu, profesor universitar, membru al grupului, a spus că Igor Dodon este „reprezentantul regimului sovietic, care a deportat basarabenii în Siberia și Kazahstan, sărăcind poporul român prin foametea organizată”. Dumitru Munteanu spune că „acest sistem KGB-ist este și astăzi în vigoare, doar că și-a schimbat metodele. Agenții regimului sunt infiltrați în toate instituțiile, îndeplinesc planurile diabolice ale totalitarismului și trebuie opriți”.

Un alt membru al grupului, Vasile Sinigur, a menționat că greva foamei va fi reluată dacă Procuratura nu va reacționa într-o perioadă rezonabilă de timp la demersul recepționat. „Așteptăm un rezultat de la Procuratura Generală, nu știu dacă o să fie. Procurorul general, dacă este interimar pus de Dodon, e slabă nădejdea”, a spus Vasile Sinigur.

Membrii grupului cheamă cetățenii pe data de 23 august, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a protesta împotriva acțiunii pe care planifică să o desfășoare Igor Dodon, sub genericul: „Eliberarea Moldovei de fascism”.

Pe 1 august, membrii Grupului au anunțat că de luni, 5 august, intră în greva foamei, în fața Ambasadei SUA „pentru a atrage atenția partenerilor că, dacă nu se vor implica, în jumătate de an va fi târziu să ne scoată din ghearele lui Putin”.

  • Vasile Costiuc despre suspendarea grevei foamei.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.