Grupul de inițiativă în susținerea lui Avelin Tabarcea nu a fost înregistrat

Comisia Electorală Centrală nu a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea lui Avelin Tabarcea, prezentator la evenimentele organizate de echipa fugarului Ilan Șor. Hotărârea a fost aprobată în ședința de astăzi, transmite IPN.

În cererea depusă la CEC este indicat faptul că grupul de inițiativă a fost constituit pe 30 august de către adunarea cetățenilor. Însă, membrii Comisiei au avut mai multe întrebări legate de apartenența lui politică.

„Din informația care este și publică, Avelin Tabarcea a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de consilier raional pentru circumscripția Briceni la alegerile locale generale în toamna anului 2023 din partea Partidului Politic „Șansă”. A fost anulată înregistrarea, prin dispoziția CSE, a tuturor acestor candidați. Asta indică direct afilierea politică a lui”, a declarat vicepreședintele Comisiei Electorale, Pavel Postica.

Pentru înregistrarea grupului de inițiativă au votat doar trei membri, iar șase membri au votat împotrivă. Același număr de voturi pro și contra a acumulat proiectul cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte, Valentin Borodachi. Astfel, cererea depusă repetat de acesta, a fost respinsă.

În aceeași ședință, CEC a înregistrat Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie cu opțiunea „DA”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.