Grupul de inițiativă în susținerea lui Alexandr Kalinin, înregistrat din a treia oară

Grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte, Alexandr Kalinin, a fost înregistrat astăzi, 11 septembrie, de către Comisia Electorală Centrală. Decizia CEC vine după ce actele pentru înregistrarea acestui grup au fost depuse pentru a treia oară, transmite IPN.

Prima dată, Comisia Electorală a respins înregistrarea grupului de inițiativă motivând că acesta a inițiat constituirea mai devreme de cele 60 de zile până la alegerile prezidențiale, termen prevăzut de legislație.

Alexandr Kalinin a depus a doua oară actele, însă cererea sa a fost respinsă, după ce unii membri CEC au pus la îndoială faptul că Alexandr Kalinin cunoaște limba de stat, întrucât acesta se exprima doar în limba rusă. Acestuia i s-a solicitat să mai scrie o cerere de înregistrare în cursa electorală, în limba de stat, în prezența lor. Kalinin a refuzat, precizând că a prezentat mai multe acte din școală și universitate, care confirmă că el cunoaște limba de stat.

Grupul de inițiativă în susținerea lui Alexandr Kalinin este al 13-lea înregistrat de către Comisia Electorală Centrală până în prezent. Totodată, astăzi, 11 septembrie, este ultima zi în care mai pot fi depuse actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea unui candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Grupurile de inițiativă urmează să colecteze semnături până pe 1 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.