Gina Necula: Universitatea „Dunărea de Jos” are și în acest an o ofertă educațională variată

Absolvenții facultăților Universității „Dunărea de Jos” din Galați, originari din Republica Moldova, reușesc să-și creeze afaceri de familie prin care promovează produsele moldovenești în afara țării. O spune Gina Necula, director al Departamentului de științe socio-umane, Facultatea Transfrontalieră a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, decan al Facultății Transfrontaliere în perioada 2020- iunie 2024. În cadrul dezbaterii „Congresul Național al Istoricilor Români, ediția a IV-a, Chișinău-Suceava”, organizată de Agenția de presă IPN, Gina Necula a explicat că și în acest an instituția a venit cu o ofertă educațională vastă, iar rezultatele admiterii au fost la cote maxime.

Gina Necula a menționat că instituția pune la dispoziția absolvenților o gamă vastă de specializări la licență și master, iar grație filialelor pe care le are în Republica Moldova și studenții basarabeni pot beneficia de studii de calitate.

„Facultatea noastră anul acesta împlinește 25 de ani de activitate, putem să ne bucurăm că am scris istorie împreună. În anul 2024 propunem în oferta noastră educațională 11 programe de licență, 15 programe de masterat din 9 domenii foarte variate, de la știința mediului, ingineria produselor alimentare, drept, științe ale comunicării, economie și afaceri internaționale și altele. Noi suntem parte a tot ce înseamnă colaborarea minunată cu Republica Moldova, de aceea programele de studii se desfășoară în așa-numitele extensiuni din Cahul, Comrat și Chișinău. Ca dovadă că oferta educațională este interesantă sunt rezultatele admiterii. Și în acest an rezultatele admiterii au fost la cote maxime, ca de altfel, în ultimii 15 ani”, a spus Gina Necula.

Gina Necula a menționat că absolvenții Universității „Dunărea de Jos” originari din Republica Moldova, își deschid afaceri, accesează proiecte europene și-și promovează produsele în afara granițelor.

„Marea noastră bucurie este că majoritatea studenților specializărilor și programelor noastre se angajează în Republica Moldova sau își deschid startup-uri, ei înșiși accesând fonduri europene pentru a-și promova produsele în afara țării. Mulți dintre ei au vinării de familie sau produc produse locale și sunt reprezentanți emblematici ai celor care i-au îndrumat în parcursul lor academic. Contextul cel mai interesant pe care l-am creat noi este că majoritatea studenților noștri sunt studenți la două instituții, la o instituție din Republica Moldova și la o instituție din România. Astfel au ocazia să culeagă informații, cunoștințe și experiență din două direcții diferite, obligându-i să fie responsabili pentru ambele programe de studii”, a mai spus Gina Necula.

Dezbaterea „Congresul Național al Istoricilor Români, ediția a IV-a, Chișinău-Suceava” este ediția a nouăsprezecea, realizată în cadrul Proiectului „Dublă integrare prin cooperare și informare. Continuitate”, susținut de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.